Beoordeling door klanten : 9,2/10   Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden   Veilige betaalmethode   Binnen 14 dagen te retourneren
Logo-Ritsema-Dier-en-Tuin
wolvennet-schapennet

Hoe plaats je schapengaas?

Om je schapen veilig en goed te afbakenen is schapengaas nodig. Dit is een vorm van afrastering speciaal voor onze wollen vrienden. Of je nu een boer bent die een schapenweide wil creëren of een hobbyist die een kleine schapenhouderij wil beginnen, het correct installeren van schapengaas is van groot belang. In deze blog lees je alles over hoe je schapengaas plaatst, zodat jij thuis aan de slag kunt!

Wat heb je nodig om schapengaas te plaatsen?

Voor het plaatsen van schapengaas heb je enkele materialen en gereedschappen nodig, zoals schapengaasrollen, palen, draadspanners, spijkers, een hamer, een draadtang en een gaasschaar. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint met de installatie.

Omheining vaststellen

Voordat je begint met hoekpalen plaatsen of het gaas spannen moet je de omheining vaststellen. Wanneer je dit hebt gedaan is het tijd om de omheiningslijn te markeren. Dit kun je doen door de gewenste omtrek van het gebied waarin de schapen worden gehouden, uit te zetten met behulp van piketpalen en touw. Dit geeft je een duidelijk beeld van waar de omheining zal worden geplaatst.

Hoe span je schapengaas?

Het spannen van schapengaas is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat het stevig en strak wordt geïnstalleerd. Volg deze stappen om het schapengaas correct te spannen:

Stap 1: plaats de hoekpalen

De hoekpalen vormen de basis van de omheining en moeten stevig en stabiel zijn. Graaf gaten op de hoekpunten van de omheining en plaats de hoekpalen erin. Zorg ervoor dat de palen diep genoeg in de grond worden geplaatst om stabiliteit te garanderen.

Stap 2: plaats de tussenpalen

Na de hoekpalen is het tijd om de tussenpalen te plaatsen. Deze palen zorgen voor extra ondersteuning en stabiliteit van het schapengaas. Plaats de tussenpalen ongeveer iedere drie meter om een stevige afrastering te creëren.

Stap 3: bevestig het gaas aan de hoekpalen

Begin bij een hoekpaal en bevestig het schapengaas met behulp van draad of beugels. Zorg ervoor dat het gaas strak wordt aangetrokken tussen de hoekpalen.

Stap 4: span het gaas naar de tussenpalen

Ga naar de volgende paal en bevestig het gaas stevig. Span het gaas goed aan terwijl je naar de tussenpalen werkt. Zorg ervoor dat het gaas geen losse lussen of hangende stukken heeft.

Stap 5: bevestig het gaas aan de tussenpalen

Bevestig het gaas op dezelfde manier aan de tussenpalen als aan de hoekpalen. Zorg ervoor dat het gaas strak en stevig blijft.

Hoe hoog moet schapengaas zijn?

De hoogte van het schapengaas is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en het ras van de schapen. Over het algemeen wordt aanbevolen om schapengaas te installeren met een minimale hoogte van 80 centimeter tot een maximale hoogte van 120 centimeter. Dit voorkomt dat de schapen over het gaas springen en zorgt ervoor dat ze veilig binnen de omheining blijven. In ons assortiment schapengaas vind je verschillende hoogtes schapengaas.

Hoeveel palen per meter schapengaas?

Het aantal palen dat je nodig hebt per meter schapengaas hangt af van de gewenste stevigheid en duurzaamheid van de omheining. Eerder in deze blog gaven we een tussenpaal om de drie meter aan als richtlijn. Echter is het altijd afhankelijk van de grondsoort en de hoogte van het gaas. Heel simpel gezegd, hoe meer tussenpalen, hoe meer stevigheid. Als je een extra stevige omheining wilt, kun je ervoor kiezen om elke meter een paal te plaatsen.

Lees hier hoe je kippengaas en harmonicagaas plaatst.

Contact opnemen
 

Ritsema Dier & Tuin
Leeksterweg 5
8433 KV Haulerwijk

  0516-421256
  0516 42 12 56
  info@ritsema-dier-tuin.nl

    visa
    © 2024 - Ritsema Dier & Tuin.
    Triplepro
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram