Beoordeling door klanten : 9,2/10   Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden   Veilige betaalmethode   Binnen 14 dagen te retourneren
Logo-Ritsema-Dier-en-Tuin
kippengaas

Kippengaas plaatsen: de ultieme handleiding

Het plaatsen van kippengaas is een belangrijke stap bij het creëren van een veilige omgeving voor je kippen. Het correct plaatsen van kippengaas is essentieel om kippen op een veilige en verantwoorde manier te houden. In deze handleiding leer je stap voor stap hoe je kippengaas op de juiste manier kunt plaatsen, inclusief bevestiging, spanning, hoogte, kosten en het aantal benodigde palen per meter.

Hoe plaats je kippengaas?

Het plaatsen van kippengaas begint met bepalen van de omheining en het plaatsen van palen om het gaas aan te bevestigen. Volg de volgende drie stappen:

Stap 1: bepaal de omheiningslijn

Markeer de omtrek van het gebied waarin je de kippen wilt houden. Dit kan worden gedaan met behulp van piketpalen en touw om de gewenste vorm en grootte van de omheining te bepalen.

Stap 2: graaf gaten voor de palen

Graaf gaten op regelmatige afstanden langs de omheiningslijn voor de palen. De afstand tussen de palen hangt af van de gewenste stevigheid van de omheining. Over het algemeen wordt aanbevolen om palen om de 2 à 3 meter te plaatsen.

Stap 3: plaats de palen

Plaats de palen stevig in de gegraven gaten en zorg ervoor dat ze recht staan.

Hoe span je kippengaas?

Nadat de palen zijn geplaatst, kun je het kippengaas spannen:

Stap 1: rol het kippengaas uit

Rol het kippengaas uit langs de omheiningslijn, beginnend bij een hoekpaal. Laat het gaas ongeveer 15 cm in de grond zakken om het binnendringen van ongedierte te voorkomen.

Stap 2: bevestig het gaas aan de palen

Bevestig het kippengaas stevig aan de palen met behulp van draad, beugels of nietjes. Zorg ervoor dat het gaas strak wordt aangetrokken en geen losse lussen of hangende stukken heeft.

Hoe hoog moet kippengaas zijn?

De hoogte van het kippengaas is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kippen veilig worden gehouden en dat roofdieren worden buitengehouden. Over het algemeen wordt een hoogte van minimaal 50 cm aanbevolen, echter is vaak verstandig om voor iets hoger gaas te kiezen. Dit zorgt ervoor dat de kippen niet kunnen ontsnappen en dat roofdieren niet gemakkelijk kunnen binnendringen.

Wat kost kippengaas?

De kosten van kippengaas variëren afhankelijk van de hoogte van het gaas. Bij Ritsema Dier & Tuin heb je al 25 meter kippengaas vanaf €54,95. Bekijk nu het assortiment kippengaas!

Hoeveel palen per meter kippengaas?

De hoeveelheid palen die je nodig hebt per meter kippengaas hangt af van de gewenste stevigheid van de omheining. Over het algemeen wordt aanbevolen om palen om de 2 à 3 meter te plaatsen. Dit zorgt voor voldoende ondersteuning en voorkomt doorhangen van het gaas. Als je een extra stevige omheining wilt, kun je ervoor kiezen om elke meter een paal te plaatsen.

Lees hier hoe je schapengaas en harmonicagaas plaatst.

Contact opnemen
 

Ritsema Dier & Tuin
Leeksterweg 5
8433 KV Haulerwijk

  0516-421256
  0516 42 12 56
  info@ritsema-dier-tuin.nl

    visa
    © 2024 - Ritsema Dier & Tuin.
    Triplepro
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram