Beoordeling door klanten : 9,2/10   Voor 10.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden   Veilige betaalmethode   Binnen 14 dagen te retourneren
Logo-Ritsema-Dier-en-Tuin
landentuinbouw

Welk tuingereedschap heb ik nodig?

Met de lente om de hoek wordt het hoogtijd om je tuin gereed te maken. Een goed uitgeruste gereedschapskist is essentieel voor het onderhoud van je tuin. Van het schoffelen van de grond tot het snoeien van struiken, het hebben van het juiste tuingereedschap kan het werk een stuk makkelijker en leuker maken. Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig voor je tuin? In deze blog gaan we het hebben over verschillende soorten tuingereedschap en voor welk deel van de tuin ze het meest geschikt zijn. 

Basis tuingereedschap 

 • Handschepje: een handschepje is onmisbaar voor het planten van bloemen, het verpotte van planten en het verwijderen van onkruid. 
 • Hark: gebruik een hark voor het egaliseren van de grond, het verwijderen van bladeren en het losmaken van grond. 
 • Tuinhandschoenen: bescherm je handen tegen vuil, scherpe takken en viezigheid tijdens met een kwalitatief paar tuinhandschoenen. 

Tuingereedschap voor onkruidbestrijding 

 • Schoffel: een schoffel is perfect voor het wieden van onkruid in grote oppervlakken. De lange steel zorgt voor comfortabel gebruik en de gebogen vorm maakt het gemakkelijk om onkruid te verwijderen zonder de grond te verstoren.  
 • Handvoegenkrabber: voor het verwijderen van onkruid tussen tegels, stenen of andere harde oppervlakken. Het puntige uiteinde maakt het gemakkelijk om onkruid uit lastige hoekjes te halen. 
 • Bezem: gebruik een stevige bezem om bladeren, grasresten en ander tuinafval bij elkaar te vegen. Het houdt je tuin netjes en voorkomt dan onkruidzaden zich verspreiden.

Tuingereedschap voor het gazon 

 • Grasmaaier: kies tussen een handmaaier voor kleine gazons of een elektrische grasmaaier voor grotere oppervlakken.  
 • Gazontrimmer: een gazontrimmer is perfect voor het bijwerken van randen en moeilijke bereikbare plekken waar de grasmaaier niet kan komen.  

Tuingereedschap voor snoeien en trimmen 

 • Snoeischaar: voor het snoeien van kleine takken en het vormgeven van struiken en bloemen. 
 • Heggenschaar: onmisbaar snoeigereedschap voor het trimmen van hagen en het creëren van nette, gedefinieerde vormen.  
 • Takkenschaar: gebruik voor het snoeien van dikke taken en het verwijderen van overwoekerende takken.  

Ander populair tuingereedschap 

 • Drukspuit: voor het gemakkelijk verspreiden van meststoffen, insecticiden of herbiciden over grote gebieden. Een drukspuit is ideaal voor het onderhoud van gazons, groentetuinen en bloembedden. 
 • Grondboor: een grondboor is handig voor het boren van haten voor het planten van bollen, kleine bomen of het installeren van hekpalen. 
 • Zeis: perfect voor het maaien van grotere oppervlakken zoals weides en wilde grasvelden. Een efficiënte en traditionele manier om gras te maaien. Een zeis is ideaal voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier van maaien.  
 • Kruiwagen: onmisbaar voor het verplaatsen van zware materialen zoals mest, compost, planten of tuinafval. Een kruiwagen maakt het gemakkelijk om grote hoeveelheden te transporteren en is een essentieel hulpmiddel voor elke tuinier.  

Kinder tuingereedschap

Vergeet ook de jonge tuiniers niet. Kinderen vinden het heerlijk om mee te helpen in de tuin! Kinder tuingereedschap is daarbij ideaal om kinderen te laten helpen. Bij Ritsema Dier & Tuin vind je een selectie van kindvriendelijk tuingereedschap, van kleine harken en schepjes tot kinderkruiwagens. Kinderen betrekken in de tuin is zowel leuk als leerzaam.

Tuingereedschap van Ritsema Dier & Tuin 

Met het tuingereedschap van Ritsema Dier & Tuin kun je elke tuinklus efficiënt en effectief uitvoeren. Of het nu gaat om het preparen van de grond voor het planten, het onderhouden van je gazon of het snoeien van struiken en bomen, bij Ritsema Dier & Tuin vind je alles wat je nodig hebt. Maak je tuin klaar voor de lente en shop nu bij Ritsema Dier & Tuin!

Contact opnemen
 

Ritsema Dier & Tuin
Leeksterweg 5
8433 KV Haulerwijk

  0516-421256
  0516 42 12 56
  info@ritsema-dier-tuin.nl

  visa
  © 2024 - Ritsema Dier & Tuin.
  Triplepro
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram